Boeken

Nog voor het bouwen van ons huisje van Cob was ik begonnen aan het verhaal van Mokatan op schrijven. Pas na onze verhuizing naar het heerlijke Groninger platteland is hier lekker schot in gekomen en kreeg ik alles op papier zoals ik graag wou.

Mokatan heeft nu een tweede druk en al snel na het afronden ben ik begonnen aan het schrijven van het verhaal wat ik nooit dacht te gaan delen: Het verhaal over de vervloekte Apostel Judas. Hoewel ik jaren geworsteld hebt met het langzaam samenkomen en begrijpen van dit verhaal over Judas in de jaren dat het naar mij toe kwam is het schrijven relatief eenvoudig geweest. Het wou geschreven, moest geschreven! En presenteerde zich in mijn hoofd in beelden maar ook woorden en zelfs complete zinnen.

Nu Honing en Doorns een feit is ben ik begonnen aan mijn derde boek. Opnieuw ervaar ik het schrijf proces als een uitdaging maar ook als een zegen. De verhalen brengen mij stuk voor stuk kennis, vreugde en inzichten in mijzelf en Gods mooie wereld. Zoveel in onze wereld draait om onze horizontale ervaringen: mensen, bezittingen, telefoon, werk enz. Veel minder aandacht is er voor ons verticaal zijn. Onze ervaringen en relatie met God (of hoe je hem maar noemen wil), onszelf en de aarde. De verhalen in mijn boeken gaan over de verticale ervaringen van mens zijn.

Ik hoop dat mijn boeken, die ik niet zelf verzin maar ontvang, vreugde en kracht mogen brengen. Maar nog meer dan dat hoop ik dat het mensenharten helpt open te blijven om te communiceren en geloven in het goede.